is een onderneming welke verpakkingen van hoogwaardige kwaliteit met de juiste service biedt.


Bekopak zal te allen tijde de mogelijkheden bekijken in samenspraak met  de afnemers om de product- verpakkingscombinaties met de laagste milieu-impact te zoeken in de betreffende keten.

Naar aanleiding van  de maatschappelijke discussie op het gebied van verpakkingen in de Retail is er een  uitvoerig onafhankelijk onderzoek opgezet door KIVD en onder andere een grote telerorganisatie waarvan Bekopak ook toeleverancier is. Hierbij zijn alle mogelijke materialen beoordeeld op kwaliteit, toepasbaarheid, duurzaamheid en efficiency. De keuze voor een recyclebare oplossing is in lijn met het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)

Bekopak produceert schalen in kunststof en karton.

*             rPet

*             OPS

*             Karton

*             rPet (recycled Polyethylene Terephthalate)

Uit bovenstaand benoemde onderzoek is gebleken dat rPET verpakkingen 70-80% minder CO2 uitstoot hebben dan conventionele PET verpakkingen, waarmee een enorme/impactvolle stap wordt gemaakt in verduurzaming.

Bekopak heeft daarom ook de mogelijkheid  om verpakkingen te gaan uitvoeren in volledig rPet (recycled PET)  dus 100 % rPET materiaal.

rPet is een beproefd product in de verpakkingsindustrie en is hard op weg om de nieuwe standaard te worden in een geheel nieuwe generatie van duurzame verpakkingen.

rPET kwaliteiten

 • Stevig, mooi afgewerkt product van hoge kwaliteit
 • Groeiende beschikbaarheid van grondstoffen en snelle technologische ontwikkeling
 • Recyclebaar en duurzaam materiaal

Positieve uitstraling

 • rPET is een werkbaar, duurzaam materiaal
 • rPET wordt aanbevolen door gerenommeerde merken in levensmiddelenindustrie, retail
 • Steeds meer afnemers en consumenten erkennen rPET
 • rPET is een milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal op de markt*          

 

 

 

 

OPS (Oriënted Polystyrene)

OPS staat voor oriënted polystyrene, dat wil zeggen dat een folie wordt uitgerekt, waardoor de mechanische eigenschappen van het materiaal wordt beïnvloedt. Het materiaal wordt hierdoor sterker / harder, waardoor het met betrekking tot het gewicht lichter is als andere kunststoffen.
OPS is bestand tegen tempraturen tussen de -15°C tot +80 °C en is geschikt als verpakking voor droge en koude voedingsmiddelen die niet opgewarmd hoeven worden in de verpakking.

PS is ook waardevol als afval en kan bij een juiste inzameling worden gerecycled tot nieuwe grondstof voor non-food doeleinden.

*             Karton

Papier en karton worden meestal gemaakt van houtvezels. Deze zijn afkomstig uit hout en oud papier. Papier en karton zijn dus natuurproducten die ook nog eens goed recyclebaar zijn. Papier en karton zijn klaar voor een circulaire economie.

Papier en karton zijn unieke producten. Naast een eindeloos hernieuwbare bron (hout) die CO2 op neemt, worden zij milieubewust geproduceerd. En zijn zij na gebruik voedsel voor nieuwe producten. Oud papier vormt de basis voor nieuw papier en karton. 85% van het in Nederland gemaakte nieuw papier en karton bestaat uit gerecycled oud papier en -karton . 86% van het gebruikte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt .

Recycling van papier en karton biedt grote voordelen.

 • Vermindering van de afvalberg
 • Duurzame inzet van gebruikte materialen
 • Minder gebruik nieuwe grondstoffen
 • Reductie energie- en waterverbruik
 • Verlaging van de CO2-uitstoot
 • Vergroting  betrokkenheid samenleving bij verduurzaming

( bron; https://papierenkarton.nl/bronnen-media/ )

Contact: Bekopak

logo-bekopak-wit  Honderdland 431
2676 LV Maasdijk
Tel: Zie contactpagina
Fax: 0174-51 95 29

E-mail: info@bekopak.nl

© Bekopak. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer | Ontwerp en realisatie: Stdesign Concept + Creatie